Stressfri i gårdhaven er et frirum for dig, der er stressramt eller er bekymret for at blive det

Hver onsdag kl. 13-16 i Apostelkirkens gård og i Træstubben ved siden af kirken.

Haveaktiviteter og udeliv kl. 13-15

Meditation kl. 15-16

Naturen og udeliv er godt for sjæl og krop. I kirken er der ro og rummelighed. Det forener vi med et frirum for dig, der har stress (eller stressrelateret angst eller depression) eller gerne vil forebygge at få det.

Stressfri i gårdhaven er gratis og for alle uanset tro.

Udeliv kl. 13-15
Er du træt af tankemylder? Så kom, og vær med til at følge årets gang med natur og udeliv. Når du står med jorden og planterne, kommer du ind i et nærvær, der er helende for sindet.

I foråret spirer vi nye planter, og om sommeren dyrker vi grøntsager og blomster i gårdhavens højbed. Vi slår også græs og beskærer buske i den lille have ved siden af kirken.

I høstsæsonen tilbereder vi mad fra egne afgrøder over gasblus. I vintertiden holder vi til i det hyggelige naturværksted Træstubben ved siden af kirken. Her laver vi mad over bål og finder ro ved varmen og flammerne fra bålet. I december binder vi kranse af gran, bær og stedsegrønt.

Der serveres snack og kaffe/te, og vi laver let mad over gasblus/bål. Vi er udenfor, så tag tøj på til vejret.

Meditation kl. 15-16
Efter havearbejdet er der mulighed for at deltage i guidet meditation inde i kirken. Vi begynder med øvelser, der hjælper dig med at få sindet til at falde til ro. Efter en pause er der vejledning i kristen meditation - som du frit kan vælge til og fra, som du ønsker det. Stressfri i gårdhaven er for alle uanset tro.

Rummeligt og frit
Stressfri er åbent hus i tre timer, hvor du kan vælge at deltage i havearbejdet eller meditation - og hvor du kan blive så længe, din krop og dit sind kan rumme det den dag.

Du behøver ikke tilmelde dig, og du er velkommen til blot at komme et kvarter til en kop kaffe eller te.

Du skal heller ikke føle pres over at skulle være i dialog med de andre deltagere. Der er badges, du kan tage på, som signalerer, at du ønsker at være i stilhed, hvis du foretrækker det sådan. Du kan også tage et hvil på en kirkebænk, hvis du har brug for det.

Kontakt
Hvis du vil vide mere om Stressfri i gårdhaven, kan du ringe til Eva Green Meinel på telefon 60 68 90 40